Controle-assistent sociaal domein

Functieomschrijving


Ben je kritisch en heb je een scherpe blik? Heb je interesse in de overheid, wil je je verdiepen in het financiële aspect en een maatschappelijke bijdrage leveren? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe expert sociaal domein!


Wij groeien, als accountantskantoor, hard in de gemeentebranche. We zijn op zoek naar een collega die ons kan ondersteunen bij de uitvoering van jaarrekeningcontroles op het gebied van het sociaal domein (WMO, Jeugd, Participatiewet, Tozo).


Als controle-assistent word jij dé expert in de uitvoering van het sociaal domein. Met als doel om de uitvoering van de controle op het sociaal domein zo goed mogelijk te laten lopen en deze te coördineren. Door zelf hierin mee te werken maar vooral ook onze junior collega’s hierop in te zetten als onderdeel van hun opleidings- en ontwikkelingstraject. Dat betekent dat je naast vakinhoudelijke kennis over het sociaal domein ook goed moet kunnen voorbereiden én begeleiden. Daarbij snap je dat de één aan een half woord genoeg heeft en de ander wat meer aandacht vraagt. Jouw uitdaging: Jij weet van de controle op het sociaal domein een goed geoliede machine te maken!


Je gaat je bezig houden met uitvoerend controlewerk voor onze overheidsklanten en ondersteunt hierbij de (assistent) accountants.

Vaktechnisch houd je je bezig met het toetsen of de uitkeringen zijn verstrekt volgens de geldende wet- en regelgeving. Onze werkzaamheden worden op steekproefbasis uitgevoerd. De selectie van de te controleren individuele uitkeringen wordt onderdeel van jouw werk.


Naast deze werkzaamheden kan je ook ingezet worden voor eventuele andere werkzaamheden bij de jaarrekeningcontrole, bijvoorbeeld Europese aanbestedingen of de geleverde prestaties bij een inkoopfactuur. Dit alles klinkt heel vaktechnisch, en dat is het ook, maar laat je niet afschrikken; we kunnen je dit allemaal leren en zullen je hierin goed begeleiden. Ook zonder kennis van deze wet- en regelgeving kun je in deze functie starten. Wel is het fijn als je in ieder geval affiniteit hebt met de overheid en over een bepaald natuurlijk overwicht beschikt.


Het is uiteindelijk de bedoeling dat je dit werk zo in de vingers krijgt dat je de vraagbaak wordt voor veel collega’s. Je gaat altijd met het team mee naar de klant.


Wat verwachten we van jou?

We verwachten van jou dat je:

 • HBO werk- en denkniveau hebt
 • affiniteit hebt met de overheid
 • enthousiast wordt van de dynamiek van een accountantskantoor: je werkt voor verschillende klanten en geen dag is hetzelfde
 • het fijn vindt een maatschappelijke bijdrage te leveren door middel van controle op naleving van de wet
 • goed kunt plannen en organiseren
 • heel accuraat werkt
 • je weg weet te vinden in Excel

Wij zoeken een collega voor 32 tot 40 uur in de week en wij werken graag met collega’s die diepgang hebben en zich kwetsbaar op durven stellen.

Woon je in de buurt van Doetinchem, dan is dat mooi meegenomen. 


Wat je van ons mag verwachten

Behalve dat wij verwachtingen van jou hebben, mag je ook iets van ons verwachten:

 • wij geven je de ruimte om je talenten tot volle bloei te laten komen;
 • een passend salaris en winstdelingsregeling;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • studiefaciliteiten;
 • een fijne werksfeer waarbij we veel informele activiteiten organiseren;
 • afwisselend en uitdagend werk.

Werken bij Stolwijk Kelderman betekent staan voor verantwoordelijkheid, innovatie en toekomstgerichtheid.


Kies jij voor de sportieve aanmoediging van Lieke?

Bekijk deze en alle andere tegenprestaties en kies er één!

Functievereisten

Wie worden je directe collega's?

In de basis zijn wij gespecialiseerd in accountancy en fiscaliteit, maar we werken anders dan een traditioneel accountantskantoor. We zijn betrokken bij onze klant en kijken breder dan alleen de cijfers. Zo kunnen we voor onze klanten kansen creëren en doelstellingen realiseren. Wij bieden onze klanten een verrassend veelzijdig aanbod van specialistische ondernemersdiensten, allemaal toegankelijk vanuit één vertrouwde adviseur. Onze brede kijk op ondernemerschap maakt het verschil voor duurzaam succes bij onze klanten. We staan klaar om onze klanten het specialistische advies te geven waar zij behoefte aan hebben. Stolwijk Kelderman: verrassend veelzijdig.


En... we geven je nóg meer!

Stolwijk Kelderman is lid van Stolwijk Kennisnetwerk. Stolwijk Kennisnetwerk is een groep van samenwerkende specialisten op het gebied van accountancy, hr, procesoptimalisatie & it, integriteitsmanagement, herstructurering en overnamebegeleiding. Naast onze organisatie zijn ook Vitacon Luteijn, TLA Advies, Stolwijk Philipsen, Stolwijk Pietersberg en Stolwijk vanWijk vertegenwoordigd in ons kennisnetwerk. Behalve je directe collega’s krijg je dus ook een achterban van maar liefst 180 collega’s met uiteenlopende specialisaties. Dankzij deze unieke manier van samenwerken kunnen wij ondernemersuitdagingen omzetten in werkbare oplossingen. En niet te vergeten… we kunnen heel veel van elkaar leren. We zijn een gemoedelijk team, we staan voor elkaar klaar. Of je nu werkt vanuit Zevenaar, Doetinchem of Wijchen, we zijn één team en dat voel je.


Meer weten of solliciteren?

Wil je meer weten over deze functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Elsbeth Adams, Adviseur Werving & Selectie, zij is bereikbaar via 06 1001 6218. Je kunt je vragen ook naar haar mailen.


Wil je solliciteren? Leuk! Dat kan via de button hieronder. En check ook meteen even onze tegenprestaties!

Sollicitatieproces

Wij schakelen snel: nadat we je sollicitatie ontvangen hebben krijg je zo snel mogelijk een reactie. De eerste kennismaking is online met Elsbeth, waarbij je de gelegenheid krijgt jezelf te presenteren met een persoonlijke pitch.

Heb je nog geen ervaring binnen de accountancy en/of het sociaal domein? Dan vragen wij je om je, ter voorbereiding op de eerste kennismaking, hierin te verdiepen. 


Een eventueel tweede gesprek plannen we in met twee leden van het team. Zijn we allemaal nog steeds enthousiast over onze mogelijke samenwerking dan volgt een assessment en een arbeidsvoorwaardengesprek. Daarna kun je aan de slag!